Tags

, , , , , , , ,

Voor de kerstbrunch bak ik scones waar natuurlijk clothed cream en lemon curd bij hoort. Beide waren niet verkrijgbaar in de buurt dus dan blijft er 1 ding over : zelf maken.

De clothed cream maak ik van mascarpone en slagroom. De slagroom moet je lobbig kloppen en daar dan de mascarpone door roeren. Verhouding Mascarpone 2 : slagroom 1 . Het schijnt ook heel lekker te zijn met crème fraîche ipv slagroom.

Een recept van lemon curd vond ik bij Laura’s Bakery . En het is altijd eenvoudiger als gedacht. Het resultaat is iets donkerder van kleur, omdat ik met rietsuiker werk. Ik vind dat nét iets lekkerder als kristalsuiker.

Ik ging wel even de mist in…ik deed de geklutste eieren er in 1 x bij, en dit kan dus niet. Resultaat:  in de schift . ( lang leve de zeef) Voeg de eieren dus bij kleine beetjes toe.

Het resultaat is heerlijk………………wat een superlekkere lemon curd.

lemon curd-3783

Ingrediënten

rasp van 2 flinke citroenen
sap van 2 flinke citroenen (ongeveer 130 ml)
200 gram fijne kristalsuiker
125 gram ongezouten roomboter
2 eieren (geklutst)

Rasp de citroenen en pers ze uit. Zeef het sap

Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in een kom. Dit recept maak je au bain marie, zet de kom dus op een pan met een laagje kokend water. Zet het vuur niet te hoog. Laat de ingrediënten in de kom smelten en roer rustig door tot een gladde massa.

Als alle boter is gesmolten voeg je het citroensap toe, roer dit door het mengsel en voeg dan ook de eieren toe. Nu is het een kwestie van geduld. Hou af en toe wel even in de gaten of er nog genoeg water in je pannetje zit.

Blijf rustig roeren in de kom terwijl de lemon curd steeds wat dikker wordt. Als de lemon curd de dikte van yoghurt heeft is hij goed.