Tags

, , , , , , ,

Vóór de wekker ben ik wakker en rond 6 uur ga ik aan de wandel naar de Jannen. Het is een drukte van jewelste. Er staat een stevig windje en de vogels hangen stil in de lucht. Echt fantastisch om te zien.

Als torpedo’s duiken ze opeens naar beneden om op iemands kop te landen. Want hoewel er een kilometer klif is, willen ze allemaal op dit kleine stukje zitten.

Af en aan vliegen de vogels met zeewier, gras en touw als kadootje voor de dames. Het geluid is oorverdovend. Iedereen laat van zich horen.


Naast me wordt een workshop gegeven. Leuk om mee te luisteren. Er zitten ook landgenoten bij. Maar die begrijpen er weinig van. Van een workshop kan je altijd veel leren, maar als je de basisbegrippen niet snapt en nog nooit van de belichtingsdriehoek heb gehoord, dan is het weggegooid geld. Bij deze foto’s heb je een snelle sluitertijd nodig, minstens 1/1000, en dan moet je de Diafragma en Iso aanpassen. Het is jammer om te horen, de mensen zijn teleurgesteld…en ik ben bang dat er weinig goede foto’s tussen zitten.

Na een uurtje of zo ga ik terug naar het hotel. De dag is geweldig begonnen en nu is het tijd voor ontbijt!!

Alle foto’s staan op Flickr