Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Meerdere keren las ik over Helgoland, het meest noordelijk gelegen Duitse Waddeneiland in de Duitse Bocht. Helgoland is een prachtig eiland, maar met een verschrikkelijk verhaal. Mijn stadsgenoot Dick Jans kan hier over meepraten

Vanwege de broedende Jan van Genten wilde ik hier graag naar toe, en manlief wilde gelukkig mee. De boot was snel geboekt, de supersnelle catamaran Halunder Jet zou ons van Cuxhaven naar Helgoland racen. De boot gaat 1 x per dag, zit altijd vol vanwege het taxfree-shoppen op Helgoland dus deze kan je beter niet missen!

Een dag eerder dus naar Cuxhaven, waar we heerlijk hebben gewandeld en ons vergaapt hebben aan de containerschepen die -dicht langs het strand- de Elbe opvoeren op weg naar Hamburg en Bremerhaven. En wat zijn die zonnestoelen leuk op het strand!!!


De volgende ochtend gingen we naar de boot. Het parkeren is super geregeld, je wordt gehaald en gebracht naar de boot voor weinig geld. Voor 3 dagen betaalden we 21 euro. Ook met de koffers weten ze raad. Ze gaan aan boord en worden bezorgd bij het hotel. Op de terugreis werden ze gratis opgehaald. Top!!!

Maar eerst de overtocht: de boot was nieuw, luxe en drinken was gratis. En wat gaan we hard!!! Met 65 km per uur knallen we -zonder te hotseklotsen- naar Helgoland. De andere schepen lijken stil te staan.

Nadat we op onze hotelkamer – met prachtig uitzicht én leenverrekijker- zijn geinstalleerd is het tijd voor een wandeling. Het eiland wandel je snel rond. Het bestaat uit Unterland en Oberland, verbonden door een lift. Wij zitten op het Oberland in Haus Rooad Weeter. Een aanrader!

Met de camera’s om de nek wandelen we naar Lange Anna, de 47 meter hoge rots bij Lummenfelsen

De tip van het hotel -reserveer een restaurant- bleek een heel goede. Alle restaurants puilen uit. Met een volle buik gaan we richting hotel. Maar als de zon ondergaat begint het te kriebelen, en ik ga alleen terug naar de vogels. Prachtig zijn ze in het avondlicht. Na een prachtige zonsondergang wandel ik terug. Wat een dag!! Voor ik in bed kruip zet ik de wekker op half 6 want ook het ontwaken wil ik meemaken.

Alle foto’s staan op Flickr