Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Het Waterloopbos laat een sterk staaltje Nederlands Waterstaatkundige geschiedenis zien. Het Waterloopkundig Lab uit Delft deed hier sinds 1927 onderzoek met schaalmodellen. Omdat de modellen steeds groter werden, werd in de jaren 50 uitgeweken naar de Noordoostpolder. HIer onststonden op schaal de meest exotische havens. De Deltawerken, de havens van o.a. Rotterdan, Lagos, IJmuiden, Istanboel en Bangkok zijn hier ontworpen. Na de opkomst van de computer raakte de schaalmodellen in verval.

Het blijft me verrassen wat er allemaal te vinden is in Nederland. Ik ontdekte dit plekje toen ik het blad van Natuurmonumenten zat te lezen. Met Joke zijn we de Havenroute gaan wandelen. De dag begon met dikke mist ( wat als voordeel bladstil weer, dus fantastische reflecties in het water geeft) maar al snel brak de zon door.
Je vind hier ook veel paddestoelen, we hebben dus veel tijd op de grond doorgebracht. Maar het is een aanrader…zoals alle wandelingen van Natuurmonumenten.

De route had ik gedownload via de App. Handiger dan een A-4tje. Maar ook deze route is weer prima bewijzerd!

Alle foto’s staan op Flickr

Paddestoelen

Paddestoelen

Prachtige reflecties in het water

Prachtige reflecties in het water

Golfdoordringing haven Libië

Golfdoordringing haven Libië

de Maasvlakte

de Maasvlakte

Nog meer paddestoelen

Nog meer paddestoelen

De herfstkleuren zijn prachtig zichtbaar in het water

De herfstkleuren zijn prachtig zichtbaar in het water

zwammen

zwammen

De mist lost langzaam op

De mist lost langzaam op

Reflectie in het water

Reflectie in het water