Tags

, , , , , , , , , , , , , ,

Black Rapid: de meest innovatieve camera riem ooit”

122093724-260x260-0-0_blackrapid+black+rapid+rs+w1+womens+sling+style+ca

Toen ik deze riem voor het eerst zag, wist ik het: die wil ik!! Voortaan hing mijn camera handig en vooral veilig langs mijn lichaam. Niet meer de riem met zware camera om je nek…ideaal toch??

Dus telde ik 65 euri neer en was gelukkig…voor zolang het duurde… Vorig jaar wilde ik mijn riem en camera pakken, maar ik had opeens alleen de riem in mijn hand. De schroef had zich losgedraaid. De camera lag op de bank. Gelukkig geen schade. De Black Rapid verdween onder in mijn fototas. Tenslotte hangt er een klein vermogen aan de riem en mijn apperatuur wil ik wél veilig stellen.

BlackRapid_FastenR-3_back_sm   BlackRapid3

Ik dacht er niet meer aan, tot ik gister met Joke naar Artis ging om te fotograferen. Ik zag de Black Rapid en dacht: hé, die heb ik ook nog ergens liggen, toch maar weer eens opsnorren…is toch wel handig…… Maar grote schrik: Aan het eind van een leuke dag liet de schroef óók bij Joke los, óók zij stond met alleen de camera in haar hand terwijl de Black Rapid zich had losgedraaid.

Ik vind dit een slechte zaak. Nu hield Joke de nek-strap ook vast, gewaarschuwd door mijn ervaring, maar we hadden er toch niet aan moeten denken dat haar toestel met lens op de grond te pletter was gevallen.

Vandaag waren we bij Camera.NU in Urk. Bij 2 medewerkers was dit probleem niet bekend, één had er wel eens over gehoord…Zijn wij dan de enigen ??? Dat is dan wel héél toevallig..ik geloof dat niet…. Als oplossing hebben we een Sun-Sniper-Camera-Screw gekocht, welke om de as kan draaien.

sun-sniper-sniper-strap-bear-camera-screw-small

Maar blind vertrouwen op de Black Rapid: ik durf het niet meer aan…

Het is een prachtig systeem, maar zorg, dat je regelmatig de sluiting controleert en hou als “extra” de nek-strap vast.

Update:

Tijdens het smartlappenfestival kon ik nog nét mijn camera vasthouden: de haak was losgegaan. NIet te geloven, ik had alles zó goed vastgedraaid. Dus na wat knutselen de bevestiging veranderd, wat tieribs bevestigd en nu kan het volgens mij niet meer los. Maar ik vind niet goed, want als je hier blind op vertrouwt, dan gaat het goed mis!!!

DSCN0086