Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Op een camping in Hierden staan vrienden van ons met een stacaravan. Op de fiets vanuit Ermelo is het prima te doen, maar het is een saaie weg, vooral het stuk langs het spoor in Harderwijk is waardeloos.

Maar toen kwam er de fietsbrug over het spoor, waardoor je vanaf het Beekhuizerzand over de fietsbrug kon rijden, zo naar de camping van onze vrienden. Ideaal natuurlijk: op bezoek via een prachtige fietsroute over een fraai stukje Veluwe.

Harderwijk werd zelfs een serieuze kanshebber voor de eretitel : Fietsstad 2011. Zoveel fietsvriendelijkheid moet natuurlijk worden beloond. Tandems, boosters, scootmobiels: iedereen kan met gemak de hellingbaan van 4 % nemen.

In de krant van 4 augustus 2011 zagen wij wethouder Ron Daamen breed lachend van de fietsbrug afrijden, samen met een lid van de fietsersbond Harderwijk.

Dit wilden wij ook, hand in hand, breed lachend, ( misschien zelfs de voetjes los), wind in de haren, naar beneden suizen. Op een zeer warme oktoberdag stapten wij dus op de fiets, richting Hierden. Vrolijk peddelden wij de fietsbrug op, en verheugden ons al op de afdaling van dit stukje fietsersgenot

Door een onvriendelijk hekwerk werden wij tegengehouden:  de laatste meters van de brug zijn niet klaar….de architect had een tekenfoutje gemaakt en het onderste stuk niet ingetekend. De meneer van de gemeente die de bouwtekening heeft goedgekeurd, heeft dit blijkbaar over het hoofd gezien en de aannemer dacht vast: het zal wel…en stortte er maar een flinke berg zand.

Met de fiets aan de hand moesten wij beginnen aan een griezelige afdaling langs de lange trap. Harderwijk heeft de eretitel niet binnen gehaald…en terecht….