Tags

, , , ,

Postcrossing is een internationaal project dat is gebaseerd op het uitwisselen van postkaarten. Het werd in 2005 gestart in Portugal. Paulo Magalhaes vond dat hij te weinig leuke post kreeg. Nu doen er ruim 278.000 gebruikers mee uit 201 verschillende landen.

Na registratie kan je max. 5 adressen aanvragen, dit gaat volledig willekeurig. Met dit adres krijg je ook een ID, welke je op de kaart zet. Met deze code registreert de ontvanger jouw kaart. Daarna kan je weer een nieuw adres aanvragen terwijl jouw adres aan iemand anders wordt verstrekt. Als je zelf een kaart ontvangt, registreer je deze kaart ook. Je kunt de kaart ook inscannen en daarna plaatsen op je “eigen” muur.

Sinds het begin zijn er bijna 10.000.000 kaarten verstuurd, er zijn steeds 336.000 kaarten onderweg en de gemiddelde reisduur is 19 dagen. De kaarten hebben tesamen 52.685.985.721 km afgelegd, dit zijn 1.314.684 rondjes om de wereld.

Ik ga ansichtkaarten van mijn foto’s maken (want met mijn Canon Selphi is dat een fluitje van een cent) en deze versturen. Mijn eerste kaarten gaan naar Miglé, Margie, Simona, Penny en Ludmila.  Ik ben heel benieuwd wanneer mijn kaarten aankomen én wanneer ik mijn eerste kaart(en) ontvang…ik zal ze inscannen en op mijn blog plaatsen.