Tags

Sinds een paar dagen staat ie te glimmen op het aanrecht: ons Nespresso-apparaat. Het was een lange zoektocht naar wat ik graag wilde, want de Senseo mocht liever gister dan vandaag naar de vuilstort. Ik heb koffie gedronken bij kennissen met enorme koffiemachines die zonder meer heerlijke koffie produceerden, maar ook enorm veel onderhoud vergden.

Ik ben van het gemak, het moet snel en niet al te ingewikkeld zijn. Toen zoonlief belde dat hij zulke heerlijke koffie dronk uit de Nespresso, heb ik ook een machine besteld. Enig speurwerk op het WWW scheelde 75 euro in aanschafprijs. Op dit moment staat de machine in de winkel voor 249 euri’s, ik heb er € 175 voor betaald.

Dus de machine uitgepakt, en aan de slag ermee. De melkopschuimer werkt fantastisch en geeft heerlijk schuim en de koffie zelf smaakt super. Maar je moet er wel een hele studie van maken, want er zijn 16 smaken voor de Espresso, Lungo’s en Cappucini en dan zijn er nog de Decaffeinati

Dan moeten we nog kiezen: maken we een 25 ml espresso of gaan we voor de 40 ml, of wordt het toch een Lungo van 110 ml ? Maar misschien willen we liever een Latte Macchiato, Cappucino of Vanillekoffie frappé.

Ooit zei een Italiaan tegen mij: “Never, ever drink a cappucino after eleven o’clock ” dus daar moeten we ook rekening mee houden: klokkkijken als je een cappucino wilt. Al met al moeten de grijze celletjes behoorlijk aan de slag voordat we aan een bakkie zitten…

Vanochtend zaten we aan de espresso Indriya, volgens het Nespresso studieboek krachtig en kruidig, met een volle body, volle smaak en een verfijnde, kruidige toets.
Maar wij verwoordden het maar op z’n Westfries: ‘t was een lekker bakkie leut