Tags

, , , , , , , ,

Het was een onrustige nacht. In de rivier voor de lodge was het een tumult van jewelste. Vanochtend hoorde ik dat een hippo werd aangevallen door een leeuw. Op nog geen 20 meter afstand dus van mijn bed. Zo maf om dat te beleven. Ik heb mijn was ingeleverd en die komt keurig terug. Ik mag zelf bepalen wat ik geef. Omdat ik voor het eerst in mijn leven gestreken onderbroeken aan kan trekken geef ik een royale fooi.

Om 6.00 gaan we op pad naar Tanzania. De *hoofdweg * is een hobbeldebobbel weg. We krijgen een gratis Afrikaanse massage waar geen eind aan komt. Langs de weg steken de zebra’s over en staan de giraffes ons te bekijken. De bavianen blijven zitten en de mangoesten kijken toe hoe we hotseklotsend voorbij rijden.

Bij de douane gaat alles van een leien dakje. We checken uit in Kenia en daarna gaan we ons aanmelden bij Tanzania. Het kan nog wel eens problemen geven maar het gaat van een leien dakje.

Daarna ontmoeten we de Tanzaniaanse gidsen. We krijgen een prachtig Masaikleed kado. Hier gaan we nog veel plezier van beleven, het is een heerlijke doek om om te slaan, maar ook om de apparatuur tegen stof te beschermen.

Het landschap verandert, het wordt groener, heuvelachtiger, de vrouwen zijn nog kleuriger gekleed en overal zie je bananen.

Dat bouwvoorschriften per land, per continent, verschillen zie ik bij deze prachtige steiger rond een toren. Dit is toch wel een apart geval denk ik dan maar. Maar voor hier heel gewoon.

Het gaat gesmeerd, te gesmeerd want onderweg krijgt de auto achter ons panne. Alle bagage wordt overladen en we schuiven in zodat we nu in 2 busjes passen. Er is een as afgebroken dus voor deze auto is het einde oefening. Eigenlijk kunnen onze gidsen/chauffeurs heel veel zelf repareren, maar dit is té. Al snel wordt er vervangend vervoer geregeld en na een uurtje gezellig dicht op elkaar krijgen we weer ruimte

Mijn enkels zijn ondertussen veranderd in een soort van olifantspoten door al het zitten. Het kamp waar we nu naar toe gaan ligt in de Serengetti. Je mag niet alleen de tent uit. Je mag alleen lopen met de bewaking ivm de leeuwen. We hebben een fluitje aan de sleutel om ze te waarschuwen ( de bewakers, niet de leeuwen).

De tenten moeten hier met een slotje afgesloten omdat anders de bavianen binnen komen. En daar moet ik niet aan denken eerlijk gezegd. Ik tel nog even mijn nieuwe geld en dan lekker slapen met de beentjes heel erg omhoog.