Tags

, , , , , , , , , , , ,

Het kan eigenlijk niet in deze coronatijd met alle maatregelen, maar de watervogels moeste wel bij dicht bij elkaar kruipen, zoveel wakken waren er niet. En dan zie je opeens soorten die je normaal niet opvallen…

zo zag ik de grote zaagbek, fijn om te zien dat ook deze vogel een bad-hairday kan hebben…tja coronakapsel he

Ik zag de doodaars in de sluis zitten, helemaal in een hoekje verstopt

Het ijsvogeltje zat aan de haven stil te wezen, maar gelukkig viste ie volop

De reiger stond op het IJsselmeer te kleumen. Een bijzonder beeld vond ik het.

In de haven stond de aalscholver op het ijs. Het kuifeend achter hem is een stuk kleiner, maar niet minder mooi..

Veel vogels overleven de kou niet, ik heb veel dode vogels zien liggen, boven en onder het ijs. Deze aalscholver heeft het niet gered, hij ging dood terwijl we keken, ondanks de pogingen van de dierenambulance. Deze aalscholver had het bruidskleed al aan, om de dames te imponeren, de kop en staart krijgen dan witte veren