Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vorige week ben ik met vriendin Joke weer naar IJsland geweest. Een reis waar we lang naar uitkeken. Deze keer had Joke het supergoede idee gehad om Gids en Fotograaf Jon Sveinsson (van Iceland the Photographer’s Paradise) te vragen om 3 dagen met ons op pad te gaan. Dit was een gouden greep. Nu hoefden we niet in een volle bus die beperkt stopt, maar konden we aangeven wat we wilden zien en waar we graag stopten voor foto’s. Jon hield rekening met het licht, zodat we de mooiste kansen voor foto’s kregen. Tijdens het rijden vertelde hij verhalen over IJsland, sages, de bevolking en zijn passie, de vulkanen.

Op het vliegveld werden we door Jon opgewacht en na een dikke knuffel begon de pret. We hadden een prachtige rit over het schiereiland Reykjanes.

Hvalsneskirkja

We keken onze ogen uit, wat een prachtig vulkanisch gebied. Vlakbij Reykjanesviti ligt het hetebronnengebied Gunnuhver, vernoemd naar de heks Gunna, die hier volgens de sagen de dood vond in het kokende water. Gunnuhver is de grootste kokende modderbron van IJsland met een diameter van 20 meter. Indrukwekkend om de vuurtoren in de stoom van deze bron te zien.De vuurtoren ligt in één van de meest geothermisch actieve gebieden van IJsland.

De Vuurtoren op Reykjanes

Dit ruikt naar rotte eieren…

Gunnuhver

Natuurlijk moesten we ook paardjes aaien en de camera draaide overuren.

Langs uitgestrekte lavavelden reden we via de Blue Lagoon in het avondlicht naar het meer Kleifarvatn. De fantastische kleuren grepen me weer, wat is het toch een prachtig land. Deze rit werd een voorproefje van wat komen ging.

Grindavik

Je kunt alle foto’s bekijken op Flickr. Alle foto’s bevatten GPS-info zodat je kunt zien waar ze zijn genomen.

Bij de Blue Lagoon

Kleifarvatn

Kleifarvatn

Route dag 1