Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nu de Cal “Last dance on the Beach” bijna van start gaat, heb ik de de instructies maar eens doorgenomen. Een proeflapje haken, hmmm, ik kan met niet herinneren dat ooit gedaan te hebben…toch maar even aan de gang….

Zie hier het nut van het haken van een proeflapje: ik had anders wel een ieniemieniedeken gehaakt. Het verschil tussen haaknaald 4 en 5 is 3 cm in lengte en breedte. Ik ga dus aan de slag met naalddikte 5. Dat is wel even wennen, zo’n grote haakkop.

haken-2-2

Om vierkantjes van gelijke grootte te krijgen, is het belangrijk dat je de gehaakte delen allemaal blokt op gelijke grootte. Je kunt een blokbord bestellen voor rond de 35 euro ( google op granny spanner en je ziet er genoeg). Maar ai..wat een dikke pennen moet je door je haakwerk steken zeg…Dat moet anders kunnen…

Even nadenken en toen dacht ik aan het knielkussentje voor de tuin. Te koop voor € 1,49 bij Blokkertje. Ik heb er o.a. een vierkant van 18 cm op getekend, de maat die ik nodig heb.

haken-2

Het proeflapje heb ik met satéprikkers vastgezet, spelden kan natuurlijk ook.

haken-2-3

Ik vind het het mooist als het haakwerk wordt “geperst”. Even een oud ( het ziet er smoezelig uit maar is brandschoon) vaatdoekje in model geknipt en er nat opgelegd.

haken-6112

Wat mij betreft kunnen we beginnen…