Tags

, , , , , , , , , ,

We zijn alweer terug van IJsland, onze vijfdaagse trip is voorbij gevlogen. We zijn er 3 dagen daadwerkelijk geweest, de rest was “onderweg van A naar B”.

De eerste dag gingen we met de Golden Circle tour mee. Dinsdag was echt de dag van Goud, al onze wensen werden vervuld. Wat is het een fantastisch mooi land. Ik hoop dat jullie door de foto’s een indruk krijgen van dit eiland. We hebben er maar een piepklein stukje van gezien maar ik ga er zeker naar terug. Wat een natuur, wat een pracht….

Eerst was ons idee om ook nog een dag een autootje te huren, maar toen we de wegen zagen, veranderden we snel van gedachten…ik ben niet zo dol op het rijden op een IJsbaan…

IJsland-Gullfoss-3

Ik besteed aan ieder bezoek een apart blog, want dat is het waard.

IJsland-Gullfoss-4403

IJsland-Gullfoss-

De Gullfoss (Gouden Waterval) is een waterval in de Hvitá in zuid-IJsland.Het water valt in twee trappen 32 meter naar beneden. De waterval is 20 meter breed en is tot dichtbij te benaderen. Vanwege de IJzel hebben wij ons niet aan deze waaghalzerij-afdaling meegedaan, die sommigen-ondanks de afsluiting- toch deden. Het is ongelooflijk indrukwekkend om de waterval deels bevroren te zien.

IJsland-Gullfoss-4409

Een fantastische plaats om te zijn! Wij kunnen deze plek bewonderen dankzij Sigrinour Tómasdóttir ( 1874-1957), die de strijd aanging met de overheid om te voorkomen dat buitenlandse investeerders hier een krachtcentrale zouden bouwen. Nu is het een natuurreservaat.

Alle foto’s staan ook op Flickr

IJsland-Gullfoss-4438

IJsland-Gullfoss-4404

IJsland-Gullfoss-4418

Deze slideshow vereist JavaScript.