Tags

, , , , , , , , , ,

Al jaren gebruik ik Photoshop Elements. Het meest werk ik in Lightroom, maar voor een aantal toepassingen, zoals het werken in lagen en het toevoegen van tekst, heb ik Photoshop Elements nodig.

Ik heb ook een maand de grote broer, Photoshop CC gebruikt, maar dat abonnement heb ik weer afgezegd ( zonder problemen, Adobe deed daar niet ingewikkeld over) . (De CC is geweldig, je betaalt weinig geld, hebt altijd de nieuwste updates, maar ik had al de legale versies van LR en PE13 en dat vond ik zonde, het was dubbel op)

Maar toch…sinds Lightroom in mijn leven kwam, gebruikte ik Photoshop Elements heel weinig. Hoofdreden is, dat ik er net te weinig van af weet. Aanpassingslagen, allerlei slimme penselen, ik snap er niet echt veel van en de tijd om me er echt in te verdiepen, ontbreekt.

Maar nu is er dus een nieuw boek uit : Photoshop Elements voor fotografen . En dit is echt een aanwinst. De regelmatige lezer-van-dit-blog weet ondertussen wel dat Joke een vriendin van mij is, maar haar boeken had ik al lang in huis voordat we elkaar ontmoetten via een forum. Ik heb ook boeken van andere schrijvers gehad, maar daar kon ik minder goed mee uit de voeten. De manier waarop Joke schrijft, met duidelijke illustraties, vind ik echt super goed.

Maar met mijn verjaardag in zicht, weet ik een mooi kado te vragen…..

unnamed