Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Afgelopen week mocht ik het baby’tje van een collega fotograferen. Dit meiske is 5 maanden oud, een prachtige leeftijd om op de gevoelige plaat te zetten

Ik heb niet echt de ruimte, maar met wat geschuif kwamen we een heel eind. De kachel had ik flink opgestookt, want de kleine ging ook “bloot”. Dus het was zweten op zolder.

Omdat dit voor mij nieuw is, heb ik ook fouten gemaakt. De volgende keer zal ik beginnen met een wat kleiner diafragma ( = hoger getal) Ik had nu te weinig scherpte/diepte

Maar nu de foto’s: Baby-3641Dit is een schattig plaatje op het Ikea-schapevelletje. Maar ik heb niet goed gelet op de plukjes die omhoog steken en soms hinderlijk voor het oog zitten, of het idee geven dat dit schattige meiske 2 slagtandjes heeft omdat de witte plukken voor het mondje zitten. Dit is dus iets om heel goed op te letten de volgende keer.Baby-6402

Over deze foto ben ik heel tevreden…

Baby-3661Dit jurkje hadden we voor de gein aangetrokken, het was niet moeders’ favoriet. En laat ze nu juist in dit jurkje het leukst op de foto staan. Dat is dus lastig…schattige foto maar de kleding is minder….  Omdat het meiske nog niet los kan zitten, zie je ook de arm van moeders. Deze moet ik nog weg-fotoshoppen…( maar dat is niet mijn sterktste kant) Ik ga dit weekeind een poging wagen…tips zijn welkom..

Baby-3648Door de foto om te zetten in zwart-wit, is het jurkje niet meer zo duidelijk aanwezig. Een geslaagde omzetting in mijn ogen.

Baby-2Over deze foto heb ik in Photoshop Elements met een Nik filter een zwart-witte laag gelegd en deze terug gebracht naar 25 %. Daarna nog wat vignettering toegevoegd. Het is een mooi, dromerig plaatje geworden.

Baby-3646Zelf vind ik het inzoomen op een gezichtje vaak een prachtig resultaat geven. Heerlijk de knuisjes in de mond….het is een plaatje…toch?

Baby--2

Als afsluiting iets wat ik een gruwel vind…..een detail inkleuren en de rest in zwart-wit. Ik weet dat velen het mooi vinden, ik zie het veelvuldig voorbij komen, maar ik hou er dus echt niet van

Maar wie ben ik??? Is mijn smaak de juiste?? Ik denk het niet….doe dus wat je zelf mooi vindt….zodat je optimaal van de foto’s geniet

Ik bewerk mijn foto’s in Lightroom, soms in Photoshop Elements 11 en ik heb het Nik-pakket.