Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

We zijn nu negen maanden verder na het ontslag in mei 2013 van mijn lief. Hoewel we tot een derde ronde bij het UWV zijn gekomen- wat hoogst uitzonderlijk is- hebben we in oktober 2013 besloten dat het genoeg was.
Een ontslag wat op zo’n onbeschofte manier gaat, kruipt onder je huid en doet heel erg zeer. Het is iets wat je gewoon niet verdiend na zoveel jaar…Het geeft lichamelijke klachten en dat is het niet waard.

We zijn beschuldigd van stemmingmakerij, onwaarheden vertellen en onrust zaaien. Het UWV geloofde al het gejokkebrok en trapte er met open ogen in. Maar nu weten we dat we gelijk hadden, we hebben zwart-op-wit dat alle “leugens” nu waarheid worden dit jaar. We wensen alle ex-collega’s dan ook veel geluk in Numansdorp en veel plezier met de verhuizing naar dit mooie dorpje aan het Hollandsch Diep. De reistijd zal meevallen, het is maar 124 km….

download

Dom UWV, ze geloven alles, zolang je maar met een mooi verhaaltje komt. En trouwens, het UWV heeft het ook veel te druk, want mijn lief kreeg een brief dat ie moet komen op cursus….want ze twijfelen of ie zijn kansen op werk weet te vinden, of hij wel weet of hij zijn kansen moet pakken…en ze willen hem daar graag bij helpen met de training “succesvol naar werk“. Tenslotte moet ie nog 19 maanden solliciteren en je weet het maar nooit op deze wilde arbeidsmarkt. Laat de jongeren maar thuis zitten en de oudjes het doen, tenslotte heeft ie al wel 50 jaar ervaring, welke werkgever wil dat nu niet???

Leuk detail in de brief is de volgende zin: “is uw heenreis 15 km of meer?? dan kunt u misschien een reiskostenvergoeding krijgen” Hoezo misschien?? wie gaat daar dan over beslissen?? wordt er om gedobbeld? gaat je naam in een pot en wordt er iedere dag een gelukkige getrokken? ( Dat wordt een leuke discussie…ik ga maar eens mee denk ik…)

Je krijgt het of je krijgt het niet UWV, niet misschien…

Ondertussen geniet mijn lief van zijn rust en vrije tijd…het leven is mooi!

say cheese

say cheese