Tags

, , , , , , , ,

Ierland is ontzettend kleurrijk en het geeft je een vrolijk gevoel. Eigenlijk vind ik ons maar saai en bekrompen…want wat zouden de buren wel zeggen als ik mijn huis morgen eens fris oranje ga schilderen met gele kozijnen?? Of hemelsblauw met mintgroene accenten?

Ik pieker er niet over…..geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt….ik hoor in gedachten het commentaar al…. Ik kijk vaak woonprogramma’s van de BBC en dan zie ik duidelijk de verschillen: wij durven niets, zij knallen alle kleuren op de muur en het staat ook nog super leuk.

Maar zwart-wit fotografie vind ik prachtig. Zo ben ik ooit begonnen in het analoge tijdperk. Pas later kwam zwart-wit. En waar de kleurenfoto’s uit die tijd allemaal een oranje gloed hebben gekregen, zijn de zwart-wit foto’s nog steeds even mooi.

Niet alle foto’s vind ik mooi in zwart-wit, maar soms kan het ook krachtig zijn, een foto meer diepte en inhoud geven of rustiger maken. Ik heb een paar foto’s bewerkt met de plug-in Silver Efex Pro.

Wat vinden jullie ervan??

_MG_0340-bewerkt-bewerkt

IMG_5813-bewerkt-bewerkt

IMG_5914-bewerkt

IMG_6063-bewerkt-3

IMG_6188-bewerkt

_MG_0539-bewerkt