Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

In mijn tweede fotocursus ” Foto Creatief” werd verteld dat het heel leuk is om een thema te hebben. Als voorbeeld werden brievenbussen, deuren en uithangborden genoemd. Dit is me altijd bijgebleven en ik dacht er vaak over : “wat zal mijn thema worden?”

Maar niets kon mij genoeg inspireren om hiermee te beginnen. Maar lanzaam en bijna ongemerkt bleek het toch vorm te krijgen in mijn hoofd. Ik fotografeer al langere tijd stalletjes langs de weg, ik vind dit zo leuk, voor weinig geld koop je supervers. En bij ons wordt het ontzettend veel gedaan. ( Ik vraag me soms af, of het iets typisch WestFries is.) Je kunt van alles kopen, fruit, groente, aardappels, eieren, bloemstukjes…de mensen zijn ontzettend creatief.

“Geld door de brievenbus a.u.b.” Deze melding zie je overal staan. De grappigste tekst heb ik ooit op de Broekerhavenweg gezien. Het was tijdens de West-Friese Flora en op dit adresje kon je veel tulpen voor weinig geld kopen. Veel mensen deden dit ook, het was vlak bij het station, dus je liet je snel verleiden. Maar blijkbaar vindt toch niet iedereen het nodig om te betalen. Dus bij de tulpen stond een groot bord met de tekst:

“Geld door de brievenbus en God ziet alles!!!”

(Ik heb er nog steeds spijt van dat ik hier geen foto van heb gemaakt…..)

Maar dit wordt dus “mijn” project. Ik zal er minstens een jaar mee bezig zijn, maar ik heb er erg veel zin in. Ik zal heel wat kilometerjes op mijn fiets afleggen om al het fraais vast te leggen.

En heb je een tip voor een bijzonder, gekke of leuke kraam: Laat het me weten!