Tags

, , , , , , , , , , , , , ,

Gisteren heb ik met 2 foto-maatjes een flinke wandeling ( zo’n 10 km )  door de AWD gemaakt. Een uitgestrekt natuurgebied waar je ogen én oren te kort komt. We wilden proberen een vos, -de Vulpes vulpes- te fotograferen, maar dat we zó verwend zouden worden, hadden we niet gedacht. Terwijl we in een duinpan heerlijk zaten te genieten van het zonnetje, kwam daar al snel 1 vos, welke al rap werd gevolgd door nog 2 soortgenoten. Omdat we lager als de vossen zaten, konden we prachtige foto’s maken, met een stralend blauwe lucht als achtergrond. En wat werden we verwend, er werd gedreigd, geloerd en gegromd naar elkaar. We waren er diep van onder de indruk, wat is de natuur toch fantastisch en wat bijzonder dat we dit van dichtbij mochten meemaken.

Was dit alles?? Nee, want ook de reebokken burlden er op los en lieten zich zien. Deze foto’s komen in een volgend blogje.  Dit is zo’n dag waar ik intens blij van word, een dag met een gouden randje.

Een aantal foto’s heb ik ingeflitst. Niet met de reportageflitser, maar gewoon met de flitser die op de Canon D7 zit. Ik vind het heel geslaagd, en maakt dat de vos er veel beter op staat. Ik ga dit zeker vaker doen.