Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vanochtend had ik het opeens op mijn laptop: Live Security Platinum. Mijn laptop begon een eigen leven te leiden en werkte niet meer zoals ik gewend ben. Ik zag direct dat dit programma zeer aktief was. Het is een slim virus: de pagina’s die ik wilde googlen werden direct geblokkeerd, ik kon dus geen informatie opzoeken over dit “programma” wat opeens allerlei vreemde dingen liet gebeuren.

Mijn virusscanner was ook buiten werking gezet, dus ik heb snel de internetverbinding uitgezet en ben op mijn Ipad gaan zoeken wat er aan de hand was. Van wat ik las, werd ik niet vrolijk:

Live Security Platinum is een valse anti-spywaretoepassing, en ook al beweert de interface dat het integrale capaciteit heeft om uw Windows systeem te beschermen en vermoedelijke besmettingen die u aanvallen te verwijderen, U dient dit serieus te nemen en er snel mee af te rekenen!

Denk maar niet dat Live Security Platinum onschuldig is, omdat het is ontworpen door zeer ervaren cyberoplichters, die iedere kans zullen aangrijpen om Live Security Platinum uw systeem te laten binnendringen. Het is niet zo’n moeilijke taak voor zulke professionals, omdat PC gebruikers tegenwoordig zwaar op hun computers steunen en krakers weten hoe ze zonder op te vallen Live Security Platinum op een computer kunnen laten binnenglippen.

U zou kunnen denken dat u een gratis e-boek of video-codec downloadt, of dat u klikt op een onschuldige link, die u aantrof in uw spam e-mail, maar in werkelijkheid geeft u mogelijk Live Security Platinum de kans om uw computer binnen te dringen!Live Security Platinum heeft heel wat manieren waarop het op uw systeem terecht kan komen, dus u dient voorzichtig te zijn als u online, omdat iedere stap fataal zou kunnen zijn.

Om te voorkomen dat u wordt besmet met Live Security Platinum en vergelijkbare malware moet u verstandig surfen, illegale websites en aanbiedingen van gratis software mijden en aanwijzingen negeren die afkomstig zijn van oplichters die gebruik maken van black hat SEO of verschillende sociale technieken. Zulke kieren in de beveiliging zijn niet alleen “uitnodigend” voor valse anti-spyware zoals Live Security Platinum, maar kunnen ook keyloggers, ransomware of Trojaanse paarden aantrekken, waarvan het nog moeilijker is om ze te detecteren en van uw systeem te verwijderen!

Als Live Security Platinum zich echter al op een computer bevindt, zullen zich ernstige storingen voordoen in Windows, waaronder mogelijke verstoringen van de Internetverbinding, verminderde prestaties van de PC en een onstuitbare lawine van valse veiligheidsmeldingen, waar u geen enkele aandacht aan moet besteden!

Als u hebt gemerkt dat Live Security Platinum op uw systeem draait, wacht dan geen minuut langer en verwijder deze vreselijke toepassing direct! De snelste manier om Live Security Platinum te verwijderen is om beveiligingssoftware te gebruiken die alle sporen van besmettingen in een oogwenk verwijdert!

Via de site van LiveSecuretyPlatinum heb ik de software van Malwarebytes gedowbload en het virus kunnen verwijderen.

Ik weet niet hoe het Trojaanse Paard is binnengekomen, ik weet wel, dat ik een Icoon kreeg van Java om te updaten, dit bleek dus de boosdoener te zijn. Ik heb op het internet gevonden dat dit vaak zo gebeurd. En als je erop klikt, of het nu Ja of Nee is, dat maakt niet uit, het installeert zich dan direct

Pas dus op, het een een gevaarlijk virus wat veel schade kan aanrichten! En ik snap niet dat een malware, die al langere tijd bestaat, niet door MacAfee herkent en geëlimineerd wordt.

Op YouTube heb ik een filmpje gevond die laat zien, hoe je het virus verwijdert…