Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Op de website van Joke staat een prachtige fotoserie, gemaakt langs de IJsselmeerdijk. Hoe mooi kan natuur toch zijn!! Ik herinnerde mij – bij het zien van deze foto’s- dat ik óók eens dit soort foto’s had gemaakt. Als kerstkado had ik in 2008 een Canon Eos 1000D gekregen.

Op 29 december was ik naar Checkpoint Charlie gereden op de dijk Lelystad- Enkhuizen en heb foto’s gemaakt. Ik had geen idee wat ik kon doen met deze camera en deed dus maar wat. Van diafragma, sluitertijd, belichting en alle andere vaktermen had ik nog geen kaas gegeten. Thuis heb ik me snel aangemeld bij Welman voor een basiscursus, want ik wilde méér weten van al die knopjes. Ik wist toen niet hoe ik foto’s kon bewerken en archiveren. Van RAW had ik nog nooit gehoord. Ik ben hier 3 jaar blijven hangen en heb ontzettend veel geleerd.

Ik heb wel even moeten zoeken voor ik deze foto’s terug had gevonden op een externe schijf, want pas tijdens de cursus heb ik geleerd hoe je een archief opbouwt. Maar wie zoekt, die vindt….

Deze diashow vereist JavaScript.