Tags

, , , ,

Enthousiast roep ik vanaf de bank naar mijn lief, dat er alwéér een kaart is aangekomen, ditmaal in Finland. Waarop manlief zegt: stuur maar eens een kaart naar België, kan je lachen, dat is een drama, die Belgische post.

En idd, naar sommige plekken op de wereld is het lastig om een brief te laten bezorgen, mijn neef en nicht op Aruba waren een goed voorbeeld. Je moest maar afwachten of de postbode überhaubt zin had om te werken en dan moest je ook nog mazzel hebben dat ie je huis kon vinden. Want de nummering van de huizen is daar – op z’n zachtst gezegd- bijzonder. Het eerste huis in een nieuwe wijk wat klaar is, krijgt nr 1, het volgende huis wat wordt opgeleverd krijgt nr 2, dus dat werkt een ietwat rommelig als er zo’n driehonderd bungalows worden gebouwd.

Maar ik dwaal af: Ritva uit Finland schrijft: “Hello. Thanks for the lovely postcard. I have visited Holland and I liked your country a lot. I’ll write more to You, thanks for your words on the postcard. Now we have winter here: cold and white snow. Nature is very beautiful. Happy postcrossing. Ritva”