Tags

,

Ik denk dat ik –bijna- ieder dieet-wat-bestaat heb gevolgd.
Gravend in mijn lijn/dieet-geheugen kom ik heel wat pogingen tegen.

Wat me nog heel helder voor de geest staat, is het appel-dieet zo rond mijn 16e jaar. Om de dag mocht ik ( van mezelf natuurlijk) alleen maar appels eten. De niet-appeldagen at ik gewoon.
Ik heb dit dieet weken volgehouden, tot ik ( tot op de dag van vandaag) geen appel meer kon zien.
Op dit dieet zijn er enkele varianten geweest : dagen van magere yoghurt eten ( tot je het zuur kreeg) en dagen van droog bruin brood……. En natuurlijk viel ik er vanaf…en kwam ik weer aan…

Dan was er het Mayo-dieet, in de begin jaren 80. Ik herinner me de hardgekookte eieren, spinazie, biefstuk en kale sla met azijn. Een kilo per dag eraf, dat was het verhaal. Dat je daarna weer een kilo per dag aankwam, had ik helaas nergens gelezen..
Ik deed het ziekenhuisdieet, het Hartstichting-dieet , 1000cal-dieet, vetvrij dieet, en telde punten op vele manieren.

Maar helaas, het werkte niet, want ik kwam toch iedere keer weer aan, dus het werd tijd voor het serieuze werk: de Afvalclubs
Ik ben even bij de Ega geweest, maar na een fikse ruzie met de leidster was dat snel voorbij, bij Slank 82, Slimline, Dreamline en ik heb de WW-cd in mijn bezit.

Toen stortte ik me maar op de handel….tenslotte vliegen de kilo’s eraf als je de advertenties mag geloven
Er zijn o.a. pillen, drankjes en poeders. Ik heb Herba-life en de goedkope variant van de drogist geprobeerd, die pillen uit Volendam van Annie S., appelazijn-, chroom- en kelp-tabletten, opzweltabletten, Hoodia en verder zo’n beetje alles wat op de schappen bij de drogist is te vinden.
Dieptepunt was de aanschaf van Stack2 via Internet. Een hoge bloeddruk, hartkloppingen en een opgejaagd gevoel, ik vond het doodeng en ben daar na 1 dag mee gestopt. Van deze pil stuiterde ik door het huis …en tikte mijn hart als een bezetene

Streep-je-slank, Sonjabakkeren, Fit for life, South Beach, Atkinson, Dr Phil en zijn 7 sleutels, ik heb ze gelezen en/ of in mijn bezit.
En natuurlijk werkten bepaalde diëten: met Slank82 heb ik een prachtig resultaat geboekt en ik ben lang slank geweest. Helaas gooide een depressie toen roet in het eten. Ook de WW-cd werkte voor mij.
Maar eigenlijk weet ik het al zoveel jaren: je moet minder eten dan je energieverbruik, je moet meer bewegen…………zo simpel is het eigenlijk.
Dus nu vul ik regelmatig mijn eetdagboekje weer in, zodat ik inzicht heb in wat er mis gaat, waar het goed gaat en dat werkt. Ik val af, langzaam, soms tergend langzaam, soms weken niet, maar toch……………het gaat me lukken….ooit…zeker weten!!!