Tags

, , , , , , , , ,

Oktober is de “borstkankermaand”

Bewustwording, aandacht voor borstkanker… , alles kleurt roze…., borstkanker is hip, borstkanker is “in”.
Borstkanker is booming businesses!!! Een nieuwe doelgroep werd een jaar of wat geleden ontdekt, en dan nog niet zo’n kleintje ook helaas….

Mocht je je als borstkankerpatiënte vervelen: in oktober ben je zeker van de straat, want er is genoeg te praten, wandelen, te knutselen of te shoppen.
Er is de roze M&M, de roze telefoon, de Hema prothese BH (waar geen borstprothese met goed fatsoen in kan) de Sparta Pink Ribbon fiets, de Well-being verzekering, de BaBylissLimited Edition Pink Ribbon Straightener en natuurlijk de PinkRibbon Barbie ( met 2 prachtige boobs)een pop met hoog opgestoken haar in een roze galajurk en een roze lintje op haar schouder. (Commentaar op een website: ‘Ze hadden beter Chemo Barbie kunnen uitbrengen, kaal, met een geamputeerde borst en een roze kotsemmertje als accessoire. Dat was écht dapper van Mattel geweest.’)

Maak een sharemonication (?) sieraad, koop kleur, stijl en make-upadviezen, ga naar diverse tentoonstellingen of loop een Walk ergens in Nederland, bezoek de Pink Fair, ga naar een verwenochtend, kleur een mandala, ga herstellen met Chi Kung of Osteopathie, bezoek een inloopmarkt, een dreamtime healing concert.,de IKA roadshow, een lezing voor mode voor vrouwen met één borst, ga lunchen bij de Hema, workshop met speksteen, ga naar het begin of einddiner van het PinkRibbon Gala ( o nee, kan niet, dat is voor BN-ers), laat je informeren over een reconstructie vóór en door lotgenoten, koop de lady’s night Pink ribbon nagellak, de Pin Ribbon Tulp, de roze mop en emmer van Vileda, ( zorgeloos dweilen met je lymf-arm én een kek kotsemmertje voor het chemo-kotsen, multifunctioneel!), er is de verfijnde lingerieset van InWear, een roze hometrainer, luxe pink vanilla whipped body butter, een roze worst van slagerijketen Hergo (???), roze Tupperware en T-shirt, dans met de KPN en laat je viervoeter gezellig uit met de pink ribbon hondenriem.
We hebben het glossy magazine Pink Ribbon, wat vól staat met advertenties, glamour-kleding en succes-verhalen door BN-ers die borstkanker neerzetten als “hip” en “in”

Drie jaar geleden was daar als als toppunt van smakeloosheid “de dag van het Decolleté”van de Cosmopolitan. “Stuur de mooiste foto van je decolleté en win een lingerie-cheque. En voor iedere foto wordt een euro gedoneerd, natuurlijk voor de vrouwen met een verminkt decolleté”, hoe leuk bedacht….Gelukkig heeft de Amazone aktie “Decolle-NEE” de Cosmo op andere gedachten kunnen brengen.

Er was ooit de Walk in 0ktober, een prachtige wandeling om de overleden lotgenoten te herdenken, en opeens was daar -een paar dagen eerder- de City-walk, van KPN: alle vrouwen kregen een roze paraplu, ( de BreastUmbrella!! ) en maken al dansend op het museumplein een grote Pink Ribbon voor het Guinness Book of World Records met alle tv-ploegen…) En wat een lol, van bovenaf leek het net een groep dansende tieten…
Bekende BN-ers ( en wat hebben we toch een hoop die ik niet ken) vertellen over hún ervaring met borstkanker, wat ze zóuden doen ( altijd gemakkelijk) en hoe ze er mee om zóuden gaan ( alsof je dat weet) Er is het Pink-Ribbon Gala diner, met mediageile vrouwen in designer-outfits, opge-Lecoot, met decolletés die vrouwen zoals ik nooit meer kunnen dragen en wat is die borstkankermaand toch leuk…….

Frans Molenaar kweelt dat hij er niet aan moet denken dat zijn Muze Irene v. .d. Laar een borst zou moeten missen. Ik wil zeggen: Frans, wees een held, ontwerp eens een mooie jurk voor een vrouw met 1 borst….wees eens creatief!
Ik ga maar mollen tot 1 november……..mag oktober weer de wijnmaand zijn??? please……

En dan herdenk ik bij een glaasje wijn al de lieve lotgenootjes die ik mocht kennen, die nog zo vaak in mijn gedachten zijn en die zijn verslagen door de draak die Borstkanker heet…….. Dag lieve Kirsten, Jentje, Yogy, Tjitske, Annelies, Joke, Gery, Ineke, Oma, Marianne, Marina, Mary, Marjan, Johanna, Annet, Kiek, Joke en Helen.