Het was mijn enige voorwaarde toen mijn lief verliefd werd op onze stacaravan. Ik wilde Internet, ik wilde kunnen mailen en contacten onderhouden met de buitenwereld als ik diep in het bos eenzaam zat te zijn.
Dus kwam 2 jaar geleden de Dongel ons huisje binnen. Het zou volgens KPN DE oplossing zijn om overal, waar je maar wilde, supersnel te kunnen internetten.

Vanaf dag 1 waren de Dongel en ik geen vrienden. Het beloofde, supersnelle Internet bracht mij vaak tot razernij, het downloaden van een simpele mail van 14 kb kostte een kwartier, de ontvangst was superslecht, traag en de Dongel stoorde iedere Tv-ontvangst of telefoongesprek wat maar in de buurt was.
Het zou aan de zendmasten liggen, die waren in het gebied van onze caravan niet genoeg aanwezig……maar waarom deed mijn KPN-GSM het dan wel prima?? Waarom lopen er mensen in de ruimte en kan ik in Ermelo niet internetten via de Dongel??

Ik nam mijn Notebook niet meer mee, ik had het helemaal gehad met de Dongel. Bij iedere Tv-commercial lachte ik smalend…. Ik kocht een nieuw Notebook, Windows 7 en mijn lief kwam thuis met de nieuwe Dongel, als USB-stick. Volgens de reclame installeert de Dongel zich vanzelf, binnen 2 klikken én 10 minuten ben je online. Keep on dreaming….KPN.

Mijn Dongel deed niets, nada, nothing, niente toen ik hem erin stak. Onderzoek op Internet wees uit, dat ik niet de enige was met dit probleem, dat de Dongel moeite heeft met Windows 7. Dus het bellen naar de klantenservice begon. Ik ben een week bezig geweest, bellen met de servicelijn, speciale downloads via de KPN-site en vanmorgen, Eureka, bij mijn aller-, állerlaatste poging, zag mijn Dongel toch het licht. Met hartkloppingen zag ik, dat de Dongel verbinding ging maken en dat het lukte…. en ik?? ik slaakte een diepe zucht, maar ik denk dat tussen mij, mezelf en de Dongel nog heel wat gepraat moet worden voor onze relatie goed is