Tags

, , , , , , , , , ,

Gisteravond hadden we weer de clubavond. Dit jaar hebben we kleuren als thema en deze keer was het groen.

Zelf was ik zeer ingenomen met mijn foto en rekende op lovende woorden.(bescheidenheid siert de mens toch?) maar het ging iets anders….

Nu vind ik 1 van de leukere dingen van een fotoclub dat je kritiek mag leveren op een foto. Kritiek kan opbouwend en positief zijn, vooral als je ook naar het geleverde commentaar luistert, er open voor staat en er vervolgens iets mee doet.

Een goed voorbeeld vind ik nog steeds deze foto Deze werd ook veel krachtiger na een andere uitsnede.

de foto zoals ingeleverd

1 de foto zoals ingeleverd

De foto met een filter over de bovenkant

2 De foto met een filter over de bovenkant

Harry vertelde, dat de foto enorm op hem afkwam, dat hij de bovenkant te licht vond en liever een andere uitsnede zag, 1/3 bovenkant en 2/3 onderkant. Ik heb de foto dus veranderd. De uitsnede meer panorama gemaakt en de verzadiging iets terug gebracht.

Panorama-uitsnede

3 Panorama-uitsnede

de nieuwe foto

4 de foto in panorama-uitsnede en minder verzadiging

Nu weet ik natuurlijk niet of dit precies zijn bedoeling was, misschien is het zelfs leuk om Harry het RAW-bestand toe te sturen en vragen hoe hij deze foto zou bewerken.

en nu ik toch bezig ben….ook nog maar in zwart-wit ( al heeft dat niets met groen te maken)

1-2020