Tags

, , , , , , ,

Voor de fotoclub hebben we dit jaar als doorlopend thema kleuren. De eerste opdracht was Rood. Ik ben op pad gegaan om deze kleur vast te leggen. De afspraak van de fotoclub is, dat we geen foto’s uit archieven halen , dat zou wel heel gemakkelijk zijn…en ook niet echt leuk om te doen. Ook wil ik het mezelf niet té gemakkelijk maken. Ik wil de kleuren tegenkomen en vastleggen.

De eerste foto is een schoolhek, waar de winde zich aan hecht. De tweede foto is genomen op het voetbalveld. Toen ik van het voetbalveld afkwam, stond aan de overkant een rode dahlia in het veld. Ook deze leende zich prima voor het thema.

Rood is een lastige kleur, de kleur loopt snel “vol” en wordt een rode plak. Met verzadiging is dit goed te beheersen in Lightroom. DSCF1787 DSCF1895 DSCF1952