Afgelopen week ben ik met Bien naar de dierenarts geweest. Volgens haar paspoort was het tijd voor de jaarlijkse enting tegen allerlei enge ziektes die rondwaren in Poezenland.
Braaf zat Bien in haar reiskoffer ( nieuw, € 14,95 met op de bodem een écht schapenvachtje van € 9,95) naast mij in de auto.
Binnen bij de DA was het andere kattenkoek. Angstig keek Bien rond in de wachtkamer, de luchtjes die er hingen, riepen vast allerlei herinneringen op. Tenslotte is ze in januari j.l. nog geopereerd aan oxalaat-stenen in haar blaas.

Vóór we de spreekkamer bereikt hadden, begon de kassa al te rinkelen. Eerst ging de assistente Bien inschrijven. “Wéet u dat katten 4 x per jaar ontwormd moeten worden?” Nee, dat wist ik niet, en de katten die we vroeger hadden werden nooit ontwormd en bereikten hoge leeftijden, maar natuurlijk, voor Bien geen spoel-, haak-, lint- of hartwormen, dus doet u mij maar een doosje breed-spectrum ontwormingsmiddel van € 11.

“ En dan komt ook het vlooienseizoen er aan, wat voor katten veel spanning en stress geeft. Dus het is wel nodig om uw poes hiervoor te beschermen. Wij hebben goede ervaringen met Effipro, wat ook tegen teken werkt. Wilt u die ook erbij?”
Natuurlijk wil ik die er ook bij, geen enge bloedzuigende springbeesten in huize Dekker graag en teken, hmmm misschien moet ik zelf dan ook maar een pipetje in mijn nek leeg druppelen…want teken, die krijg je Ermelo vanzelf wel op de camping. Dus daar heb ik graag € 18,95 voor over.
Ik sta nog bij de balie, slechts twee meter bij de voordeur vandaan en ik ben al 30 euri kwijt, nog geen DA gezien en ik besef opeens dat dit een duur bezoekje kan worden. Maar gelukkig, daar is de witte jas al, die Sabine zal behandelen.

De DA onderzoekt Bientje nauwkeurig en wijst mij op tandsteen op de achterste kies. Ze schraapt het er (gratis!) af. Ondertussen scoort ze bij mij bonuspunten, want onze Bien is natuurlijk een schatje, een poepie, een rustige kat, zo wil ze er wel meer, en vervolgens komen de vlooien, teken en allerlei wormen weer in het verhaal terug. Snel zeg ik dat ik dat al heb gekocht. Bientje heeft een wat nat oogje en daar is gelukkig een zalfje voor van € 4,95. Dan komen we to the point: de enting voor dit jaar. Bientje heeft bij de vorige DA wel heel veel entstof gehad, dit jaar kan het een stuk minder. ( Gelukkig, dat scheelt tenminste in de euri’s….)

Dan zijn we klaar, we moeten alleen nog even langs de kassa bij de dierenarts, en ik kan de verleiding niet weerstaan om een te duur zakje zalm voor onze Bien ( die zit te schudden van de stress in de reiskoffer) en een ó zo handige vlooienkam te kopen. Ruim 94 euro armer staan we na 20 minuten weer buiten, stil van dit bezoek zitten we naast elkaar in de auto. Thuis rent Bien de reiskoffer uit en ik zie dat ze het nieuwe schapenvachtje uit pure angst heeft nat gepiest