Ik hou van dieren, van de gezelligheid, het knuffelen, de onvoorwaardelijke liefde ( die je niet hoeft te verdienen) en nog veel meer…
Maar het was stil in huis, nou ja, op de pomp van het aquarium na, maar van vissen hoef je weinig liefde te verwachten, dat is gewoon leuk om te zien…verder niet….
Langzaam begon het te borrelen: ik zou een kat toch wel heel leuk en gezellig vinden. Tenslotte zit ik veel alleen en soms vind ik alleen wel erg alleen en stil. Dus eens flink rondgeneusd op Internet, wat is er allemaal te krijgen, wat is wijsheid, wat past bij mij.

Al snel kwam ik uit bij de Brits Korthaar ( komt vast door het feit dat mijn lief half Brits is, ik val daarvoor) en daar is een groot aanbod in. Ik ben bij kittens wezen kijken, maar zag de bui al hangen: jong, speels, overal in- en aanhangen, krabben, bijten…. en veel geld, heel veel geld….
Er was veel “tweedehands” aanbod, ( voor natuurlijk stamboomprijzen) en veel verhalen over allergie, drukke baan, kinderen en ga zo maar door….het was moeilijk om hier het kaf van het koren te scheiden

Opeens zag ik haar: Sabine, een mooie blauwe Brit van bijna 4 jaar. Sabine viel buiten de groep na een operatie en moest apart worden gehouden. Voor Sabine werd een rustig huisje gezocht, het liefst bij oudere ( ahum!!) mensen en zonder kinderen en honden.
Vanmiddag ben ik wezen kijken, we keken elkaar aan en wisten dat het goed was. Sabine gaat bij ons wonen, wij worden het personeel van deze dame met lange stamboom. Volgens haar stamboom heet ze Billy Jean van de Langerak, dochter van Duncan van de Kristalhof en Jasmijn van de Rollepaal, roepnaam Sabine, maar voor ons wordt het gewoon Bientje